Erdoğan’a rekor oy veren ilçe tünel istiyor!

0
663

Gümüşhane’de il merkezi ile Köse ilçesini birbirine bağlayan ve sürücülerin korkulu rüyası olan Köse Dağı’na tünel yapılması için bölge halkı tek yürek oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen ay gerçekleştirdiği Gümüşhane ziyaretinde ilçe belediye başkanlarıyla yaptığı toplantıda, Köse Belediye Başkanı Turgay Kesler, Köse ilçesi ve 2023 yılı sonunda açılması planlanan Gümüşhane- Bayburt Havalimanına ulaşımı sağlayan yol güzergahı üzerinde bulunan Köse Dağı için tünel talebini Başkan Erdoğan’a iletti. Belediye Başkanı Turgay Kesler havalimanın hizmete girmesiyle birlikte yaşanacak trafik yoğunluğunda ulaşımın aksamaması ve ağır kış şartlarında sağlıklı bir yolculuk yapılması için Köse Dağına tünel yapılması gerektiğini bu konuda bölge halkının tek ses, tek yürek olduğunu belirtti.

SOMUT ADIMLAR ATILMALI

Yol sorunu beton santraliyle aşılacakYol sorunu beton santraliyle aşılacak

Başkan Turgay Kesler açıklamasının devamında ”Cumhurbaşkanımızın seçimlerinin ardından gerçekleştirdiği Gümüşhane ziyaretinde Köse ilçemizin en büyük sorunlarından birisi olan Köse Dağı tüneli talebimizi gerekçeleri ile birlikte kendisine anlattık. Kış şartlarının ağır geçtiği, 2 bin rakımda Köse Dağı geçidimizin olduğundan dolayı güvenlik açısından tünel yapımının gerekli olduğundan bahsettik. Kırıklı mevkiinden ilçemize ulaşım sağlayan yol ağının 3 km’lik alan içerisinde tünel çalışması yapılabilir. Konuyu arz ederken, Cumhurbaşkanımızın talimatıyla ilgili bakanlık konunun takipçisi olacağını söyledi.  Yapılacak tünelin ekonomik olarak büyük bir katkısı olacağı kanısı da oluştu. İnşallah en kısa zamandan somut adımlar atılır” diye konuştu. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonuçlarına göre Gümüşhane’nin Köse İlçesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yüzde 90 oy vererek Türkiye genelinde İlçeler arasında Erdoğan’a rekor oy veren 7. İlçe olmuştu.

Kaynak: Taka Gazetesi TUNCAY UÇKU